KONST OCH VIN – HAND I HAND

Något som många alltid förknippar med konst, antikvitet och utställningar är vin och champagne. Detta är inte bara något som råkade hända utan sedan långt tillbaka har dessa två konstformer förknippats. Ja, för det är preics så det är. Att skapa nytt fantastiskt vin är helt enkelt en konst i sig och det är nog därför de passar så pass bra ihop.

Att åtnjuta ett glas förhöjer upplevelsen

Att samtidigt som man tar in synlig konst åtnjuta ett gott glas vin eller champagne förhöjer hela tillställningen. En njutning för både kropp, sinne och själ är när dessa två konstnärliga uttryck kombineras till ett event.

Populär vinkost 2017

Nedan kan du läsa om ett par av 2017’s mest efterlängtade event och vintillställningar.

Nordic sea winery

Ett årligt event som hålls av Nordic Sea Winery i Skåne. Där bjuds det på svenskt lokalproducerat vin i världsklass på det “lilla” vineriet i Skåne. Ta chansen att äta en fantastisk middag i idyllisk miljö, eller gå på någon av de vinprovningar som erbjuds samtidigt som du njuter av den fantastiska konstnärliga miljön.

Något som är speciellt med Nordic Sea Winery är deras fantastiska tunnor som vinet lagras i. De är vackert utsmyckade med diverse konstverk och går att buda hem, med ett startbud på 2500kr.

Tid: Tunnorna finns att beskåda fram till den 30/9-17 och det går att buda på dem fram till kl 12.00 samma dag.

Vin i Västerås

Under två dagar i september slår ett flertal av Västerås fina delikatessföretag ihop med ett flertal av Sveriges främsta vinproducenter och importörer. Passa därför på att besöka Vin i Västeråsmässan under dessa två dagar för att inte bara dricka gott vin, utan även testa delikatesser från ledande företag inom exklusiv ost-, choklad- och charkprodukter. Vad passar inte bättre än att kombinera med dessa godsaker bättre än ett gott vin från både när och fjärran. Om vin inte är din grej så bjuds det även på whiskey, öl och avec mm.

Tid: 22-23/9-17 14.00-20.00 respektive 12.00-19.00.

Vinprovning för nybörjare

Lär dig allt du kan behöva veta som ny vinälskare allt från hur du provsmakar till vilket vin som passar till olika maträtter. Med dig på resan har du den välrenomerade och erfarne vinexperten Sofia Törnqvist. Låt dig föras med på en resa genom vinets historia samtidigt som du får chansen att pröva några av de mest exotiska och exklusiva vinerna på marknaden.

Tid och plats: Spritmuseum, 9/6-17 kl 18.00.

Avslutningsvis

Detta är ett axplock av de tillställningar vi ser fram emot mest inför vinåret 2017. I listan hittar du något för alla, från ny vinkonst-slukare till erfaren vinkonst-expert.