KREATIV SLÖJDSOMMAR 2017

Under sommaren 2017 har du chansen att få lära dig om konsten hård- och mjukslöjd. På kulturhuset kommer under sommaren få besök av flera både redan bekanta som nya bekanta slöjdexperter. Både inom mjuk textilslöjd där expertisen ligger på dalarnas vackra vävda tyger, något vi i historien gjort oss kända för över hela Sverige. Inom hårdslöjden är det diverse olika gammaldagsa hushållsmöbler som står på agendan, samt självklart våra välkända dalahästar som gjort stor succeé inte bara i Dalarna utan även blivit något av ett kännetecken för hela Sverige.

Kom på besök

Om du är en kreativ själ och önskar träffa likvärdiga personer med djup kunskap inom ämnet så bör du definitivt slå fast ett datum i almanackan för att besöka kulturhuset under sommaren. Lär dig historien kring hemslöjden i Dalarnas djupa historia och sätt dina nya kunskaper på prov direkt.

Plats: Leksands konstmuseum, Kyrkallén 3, Leksand.

Tid: Hela sommaren fr.o.m 10/6-17 under ordinarie öppettider.